Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Blog

Dálkové nebo distanční studium zvládnete i při práci, rodině a podnikání

Dálkové, distanční, kombinované, online či externí studium. V dnešní době už má tento fenomén množství názvů a přívlastků. Můžeme je sice označit za synonyma, ale při bližším zkoumání mezi nimi přece jen najdeme drobné rozdíly. Ať už tuto formu studia nazveme jakkoli, pravdou je, že mezi zájemci o vysokoškolské vzdělání je stále větší počet lidí, kteří o ní uvažují z různých důvodů. Proč byste i vy měli při výběru vysoké školy zvážit též možnost externího studia?

Co je distanční studium?

Pro začátek si v krátkosti ujasníme terminologii. Na Panevropské univerzitě nabízíme dvě oficiální formy studia – denní (prezenční) a kombinované. V souvislosti s kombinovanou formou studia se můžete setkat i s dalšími názvy, jako je například externí studium nebo distanční studium. Během denního studia studenti navštěvují školu v pracovních dnech po celý semestr. Oproti tomu při kombinované formě se studenti zúčastní v průměru jen pěti vyučovacích bloků za celý semestr, které zpravidla probíhají v sobotu. Kombinované studium si nepleťte s takzvaným dálkovým nebo online studiem. V těchto případech se studenti na některých školách dostanou ke studijním materiálům jen elektronicky a jde v podstatě o samostudium. Ovšem v kombinované formě studia obdržíte standardní výklad, jaký dostávají i studenti denního studia.

Máte zájem o studium, ale potřebujete více informací? Kontaktujte nás.

Kombinované studium na Peuni

Kombinované studium na Panevropské univerzitě zahrnuje širokou nabídku bakalářských, magisterských, ale i doktorských studijních programů. Na fakultách VŠO i VŠPP otevíráme některé z nabízených studijních programů v kombinované formě studia dokonce i od února. Pokud jste se rozhodli pro vysokoškolské studium během podzimu, nemusíte čekat až do dalšího září a přijít tak o drahocenný čas, jenž můžete raději strávit s rodinou nebo v práci.

 

Komu je kombinované studium určeno?

Kombinované studium je určeno všem zájemcům o standardní vysokoškolské studium, kteří z nějakého důvodu nemohou nebo nechtějí absolvovat klasické denní studium. Denní studium je časově náročné a jen velmi obtížně se dá efektivně spojit s rodinným nebo pracovním životem. Denní studium je výbornou volbou pro čerstvé absolventy středních škol bez rodin, stálého zaměstnání či podnikání. Rozhodnete-li se však studovat později (například z důvodu rekvalifikace do zaměstnání), nechcete přijít o skvělou pracovní nabídku či máte rodinu, kombinované studium je pro vás jako stvořené.

Výhody kombinovaného studia

Největší výhodou kombinovaného studia je absolvování přednášek jen 5krát za celý semestr (v průměru jednou za měsíc). Na přednáškách obdržíte kompletní výklad a studijní materiály, s jakými pracují i ​​studenti denního studia. Zbytek měsíce můžete využít k samostudiu tehdy, kdy si na něj najdete čas. Vedle kombinovaného studia hravě zvládnete plný pracovní úvazek bez zbytečné absence, můžete se bez obav věnovat podnikání, ale mezi časté zájemce o kombinované studium patří například i rodiče na mateřské či rodičovské dovolené.

Dálkové studium a status studenta

Množství zájemců o kombinované studium se často ptá, zda se na ně i při takovém typu studia vztahuje takzvaný status studenta. Tyto podmínky upravuje zákon, o kterém informuje i Úřad práce. Na status studenta mají nárok všichni vysokoškolští studenti do dovršení věku 26 let, a to bez ohledu na vybranou formu studia. Není tedy podmínkou být zapsán pro denní/prezenční studium. Status studenta platí vždy jeden celý následující měsíc po úspěšně absolvovaných závěrečných státních zkouškách. Pokud tedy například absolvujete státní zkoušky 5. 6., status studenta vám platí do 30. 7.

jsme
Profesní univerzita

TEorie
znalosti
praxe

Panevropská univerzita

Studijní programy

Přes 20 studijních programů poskytuje nabídku, ze které si skoro každý vybere.

O panevropské univerzitě

Odkud jsme, kam směřujeme, čím se řídíme a na jak pevných základech stojíme?

fakulty

Většinou univerzity tvoří fakulty. U nás fakulty stvořily Panevropskou univerzitu. Proč? Jak?

Jsme panevropská

Stvořit vysokou školu býval pouhý sen. Za jednadvacet let jsme ale dospěli – stali se Panevropskou univerzitou!

Search
Close this search box.

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student