Logo Panevropské univerzity
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.

Blog

Jak se připravit na přijímačky na vysokou školu?

Přijímačky nebo přijímací zkoušky na vysokou školu jsou postrachem mnoha uchazečů o bakalářské studium. Přijímací zkoušky často probíhají v období, kdy se středoškoláci připravují na maturity a množství z nich v té době absolvuje i kurz na získání řidičského oprávnění. Jak vypadají přijímací zkoušky na vysokou školu a jak se na ně důkladně připravit? Dá se na vysoké škole studovat i bez přijímaček?

Jak vypadají přijímačky na vysokou školu?

Přijímací zkoušky vypadají na každé vysoké škole jinak. Mohou mít formu písemného testu, který najednou vyplňují všichni uchazeči o studium, ale setkat se můžete i s individuálním přijímacím pohovorem, jenž má za úkol pomoci vám s výběrem správného studijního programu. Všechny detaily a podmínky přijetí mají vysoké školy shrnuté na stránce o přijímacím řízení. Pravidlem bývá, že součástí přijímacího řízení je i předání maturitního vysvědčení nebo jiného dokladu o dosaženém vzdělání.

Máte zájem o studium, ale potřebujete více informací pro správné rozhodnutí?

jsme
Profesní univerzita

TEorie
znalosti
praxe

Jak se připravit na přijímačky?

Pokud víte, že škola, na kterou se chystáte, má v přijímacím řízení vypsány přijímací zkoušky, je třeba se na ně připravit v dostatečném předstihu. Otázky nebo testy u přijímacích zkoušek na vysokou školu úzce souvisí s oborem, na který se hlásíte. Zejména na humanitních oborech může být součástí i testování všeobecného přehledu v širších souvislostech dané problematiky. Bývá už skoro pravidlem, že na internetu se čas od času objeví loňské přijímací testy, které se příliš nemění. Díky nim získáte přehled o tom, jak budou vypadat přijímačky, na které se chystáte.

Informace o přijímacích zkouškách na vybrané fakultě

Nejlepší informace o přijímacích zkouškách získáte přímo na vysoké škole nebo fakultě, na kterou se chystáte – a to až ze dvou samostatných zdrojů. Tím prvním je vedení samotné fakulty, respektive studijní oddělení. Některé školy nabízejí zájemcům o studium doporučený studijní materiál, který jim pomůže absolvovat přijímačky s dobrým výsledkem. Druhým zdrojem bývají samotní studenti prvního ročníku bakalářského studia, kteří vám umí podat nejčerstvější informace z první ruky, jak probíhaly jejich loňské testy.

Kurzy a samostudium

Jediný způsob, který vám zaručeně pomůže získat na přijímacích zkouškách co nejlepší výsledek, je studium. Pokud se budete hlásit například na medicínu, věnujte už během posledních dvou let střední školy více času biologii a chemii, přihlaste se na biologický nebo chemický kroužek a ve volném čase můžete například absolvovat i akreditovaný kurz první pomoci. Způsobů, jak se můžete připravit na různé obory, je opravdu nepočítaně – stačí jen zapojit mozkové závity.

Vysoká škola bez přijímaček

Na Fakultě VŠO i na Fakultě VŠPP máme v současnosti otevřené množství atraktivních studijních programů bez přijímacích zkoušek. Studujte například Cestovní ruch a turismus, Řízení lidských zdrojů, Podnikání a management nebo Marketingovou komunikaci bez stresu z výsledků přijímacího řízení. Podejte si online přihlášku nebo nás v případě jakýchkoli otázek neváhejte kontaktovat.

Panevropská univerzita

Studijní programy

Přes 20 studijních programů poskytuje nabídku, ze které si skoro každý vybere.

O panevropské univerzitě

Odkud jsme, kam směřujeme, čím se řídíme a na jak pevných základech stojíme?

fakulty

Většinou univerzity tvoří fakulty. U nás fakulty stvořily Panevropskou univerzitu. Proč? Jak?

Jsme panevropská

Stvořit vysokou školu býval pouhý sen. Za jednadvacet let jsme ale dospěli – stali se Panevropskou univerzitou!

Search
Close this search box.

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student